در دنیای دیجیتال کنونی، تقریباً همه چیز اینترنتی شده است. حتی خرید های مصرفی روزانه را نیز میتوان به صورت اینترنتی تهیه کرد. سایتهای زیادی در این زمینه به وجود آمدند، که انتخاب را برای مشتریان سخت میکند. اما چه چیزهایی باعث میشود تا از یک سایت خرید خود را انجام دهیم؟ چه فاکتور هایی در طراحی سایت آن ها به کار گرفته شده، تا مشتری را راضی به خرید از آن کند.
البته که هر سایت در نوع خودش منحصر به فرد است. طراحی های متنوعی در سایتهای فروشگاهی مثل: فیلتر کردن نتایج جستجو، و تصاویر متحرک یا ۳۶۰ درجه از یک محصول، به کار گرفته شده است تا بتواند توجه مشتری را جلب کند.

طراحی سایت فروشگاهی در ایران نیز بسیار پیشرفت کرده است. فروشگاه های آنلاین هر روز بیشتر میشوند و هر کدام مشتریان خود را پیدا میکنند. مشتریان نیز این سایت ها را به خرید حضوری ترجیح میدهند، چرا که در وقت آن ها بسیار صرفهجویی میشود و نیازی نیست که مسیری را برای محصولی که می خواهند طی کنند. همه چیز وقتی که در خانه خود نشستهاید، در عرض چند دقیقه انجام میشود.
عواملی که در طراحی سایت فروشگاهی مؤثرند
1) کاربر پسند بودن
اولین چیزی که توجه کاربران را جلب میکند، محیط جذاب (نه شلوغ) یک سایت است. در واقع این مهمترین عامل برای مشتریان است. زیرا به محض باز کردن یک سایت، محیط سایت میتواند مشتری را در آن نگه دارد. ساده و زیبا بودن در طراحی یک سایت، باید هدف هر طراحی باشد. نکته دیگر در رابطه با کاربری سایت، این است که مشتری بتواند به راحتی محصول مورد نظر خود را پیدا کند، نه اینکه سر در گم شود. برای فروشگاه های اینترنتی، دقیقه ها و ثانیه ها بسیار مهم هستند. پس یک سایت نباید باعث هدر رفتن این دقایق، به دلیل جستجوی بیش از حد مشتری بشود. با طراحی یک گزینه جستجو، که شامل: دسته بندی ها، فیلتر ها و مقایسه محصولات است، میتوان یک نتیجه مطلوب به دست آورد. هدایت مشتریان به محصول مورد نظرشان هم بخشی از کاربر پسند بودن طراحی سایت است.
2) بارگذاری صفحه ها
زمان بارگذاری صفحهها در سایتهای فروشگاهی نباید طولانی شود. هر چه از زبانهای برنامه نویسی سبک تری استفاده شود، زمان بارگذاری صفحه هم کوتاه تر میشود. همین امر موجب بالا آمدن سایت در موتور های جستجو گر هم میشود. در حقیقت باید بدانید که صبر و تحمل مشتریان اینترنتی بسیار کمتر از مشتریان حضوری است. اگر سایت فروشگاهی، زمان بیشتری برای بارگذاری بخواهد، مشتری خیلی راحت آن صفحه را میبندد و به سایت دیگری رجوع میکند.
3) منطبق بودن با موبایل
با طراحی یک سایت تعاملی (Responsive) ، محتوای سایت با هر اندازه صفحه ای منطبق میشود. با رعایت این نکته، فروش محصولات یک سایت چندین برابر میشود؛ چرا که بیشتر کاربران جدید، با گوشی های خود به اینترنت میروند، نه با کامپیوتر های رومیزی. اگر یک سایت را به صورت تعاملی طراحی کنید، دیگر فرقی نمیکند با چه دستگاهی وارد آن میشوید. فرقی نمیکند که یک سایت ۲۰ محصول داشته باشد یا هزاران محصول. با طراحی تعاملی میزان خرید و رضایت مشتریان و همچنین رتبه بندی سایت بالا میرود.

4) عکسها و فیلمهای با کیفیت
دیگر دوره قرار دادن یک عکس کوچک که برچسب قیمت دارد گذشته است. خریداران و مشتریان میخواهند عکس محصول را از زاویههای مختلف و در محیطهای گوناگون ببینند. قابلیت بزرگنمایی نیز باید در عکس گنجانده شود، تا جزئیات محصول قابل دیدن باشد. عکس هایی که برای سایتهای فروشگاهی قرار داده میشوند، باید از لحاظ فنی بدون مشکل باشند، خیلی بی کیفیت نباشند و خیلی هم حجم بالایی نداشته باشند. بر اساس آمار، اگر بارگذاری عکس ها زمان زیادی طول بکشد، تقریباً ۴۰ درصد از مشتریان، از خرید آن محصول صرف نظر میکنند. حتما لازم نیست که عکسها بسیار حرفه ای باشند. قرار دادن عکسها و ویدیوهای اینستاگرام در صفحههای اینترنتی، حدود ۲۵ درصد به بازدید های صفحه فروشگاهی مورد نظر اضافه میکند. عکسها را با رزولوشن بالا و مناسب برای بارگذاری در صفحات وب قرار دهید. یادتان نرود این عکس ها هستند که در فروش تاثیر دارند، نه متن ها.
5) امنیت سایت
معاملههای اینترنتی تبدیل به بخشی از زندگی ما شده است. نقل و انتقال پول به صورت آنلاین بسیار اهمیت دارد. طراحان در طراحی سایت فروشگاهی، باید به امنیت آن اهمیت فراوانی بدهند؛ چرا که مشتریان باید از ایمن بودن انجام معامله با سایت مورد نظر مطمئن شوند. طراحی سایت هایی که مربوط به خرید و فروش هستند، باید حتماً به گونهای باشد که از درگاه های امن بین مشتری و سایت استفاده کنند. https در اول آدرس سایت و نماد یک قفل، نشان دهنده امن بودن آن سایت است. نکته دیگری که در طراحی سایت فروشگاهی اهمیت دارد، این است که از کاربران تاییدیه بخواهد تا از سوء استفاده در سایت جلوگیری شود. قرار دادن لایه هایی برای نام کاربری و رمز عبور و تاییدیه از طریق ایمیل یا پیامک، در این سایتها ضروری است.

6) تماس با ما مهم است
وقتی از خرید اینترنتی صحبت میکنیم، یکی از عواملی که باعث اطمینان مشتریان میشود، یک لینک مخصوص برای تماس با آن شرکت است. دسترسی حضوری یا پشتیبانی از مشتریان، هیچ گاه نباید برای آن ها سخت باشد. در قسمت تماس با ما حتماً چندین راه را برای ارتباط مشتریان با فروشگاه قرار بدهید. این راهها شامل: شماره تماس، ایمیل، فرمهای آنلاین و شبکههای اجتماعی است. حتماً برای خدمات پس از فروش و موقعیت مکانی فروشگاه، لینک هایی را قرار دهید، تا مشتری احساس کند اگر مشکلی در روند خرید به وجود آمد، میتواند به صورت حضوری مراجعه کند.